Sausainiai RUGINĖS DUONOS su juodaisiais serbentais - traškūs rankų darbo skanumynai, nepaliks nei vieno abejingu. Sausainiai pagaminti pagal autentišką močiutės receptą, perduodamą iš kartos į kartą. Šie sausainiai kepami iš ruginės duonos smulkiai maltų džiūvėsių, saikingai pagardintų juodųjų serbentų tyre ir naudojant tik tikrą 82 % riebumo sviestą, kiaušinius.
Rankų darbo sausainiai, burnoje tirpstantys ir paskleidžiantys savo subtilų skonį, vos tik spėjus įsidėti į burną. Purūs, trapūs, labai saikingai pasaldinti. Iškepti iš viso grūdo ruginių ir kvietinių miltų, naudojant tikrą 82 % riebumo sviestą, kiaušinius, pagardinti cinamonu ir imbieru.
„Sėlenukai“ - rankų darbo sausainukai, norintiems atrasti naują, dar neatrastą skonį. Iš sėlenų bei kitų natūralių ingridientų iškepti vieno kąsnio sausainukai leis kiekvienam pasimėgauti kažkuo įstabaus, lengvo, tirpstančio burnoje.
Rankų darbo sausainiukai, papuošti cinamono ir cukraus kristalų plutele. Pasaldinti labai saikingai, iškepti iš viso grūdo kvietinių miltų, tikro 82 % riebumo sviesto, kiaušinių.
„MĖTA“ sibirinių kėnių eterinis aliejus yra 100% Abies sibirica, Pinaceae spyglių, šakelių ir smulkintos jaunų atžalų medienos vandens garų distiliacijos metodu išgautas augalo kvapas.
Panaudojimas: Tonizuojančiai aromatinei voniai – 6–7 lašai 100 l vandens. Vonia, praturtinta eterinio aliejaus aromatu, leis kūnui pasinerti į nepakartojamą augalų kvapų pasaulį, o dvasiai – pakilti virš kasdienybės. Naudingos gulimos, sėdimos, taip pat rankų ar kojų vonios. Kadangi eteriniai aliejai vandenyje netirpūs, prieš pilant į vonią juos patogu išmaišyti valgomajame šaukšte medaus. Eterinių aliejų negalima pilti į karštą vonią, nes jie greitai išgaruos, geriausia vandens temperatūra yra 36–37o C. Prieš vonią reikia nusiprausti po dušu, aromatinėje vonioje jokie prausikliai nenaudotini, nes sumažina procedūros efektyvumą. Patartina išbūti vonioje 10–20 min. Po vonios nereikia persipilti vandeniu, o tik lengvai nusišluostyti minkštu rankšluosčiu.
Maudynės aromatinėje vonioje – tai itin malonus būdas pailsėti po fiziškai ir psichiškai sunkios darbo dienos, sušilti, esant žvarbiam orui. Šilta vonia su „Mėtos“ eteriniu aliejumi išgarins nuovargį bei įtampą, užleisdama erdvę dieviškam atsipalaidavimui ir palaimai…
Masažui – 6–7 lašai į 20 g (2 v. š.) riebalinio aliejaus. Masažas gerina kraujo apytaką ir mažina stresą, o eteriniai aliejai, turint omenyje jų nuostabias savybes ir kvapus, teigiamas emocijas gali sustiprinti dar labiau. Taigi, skirkite dėmesio visam kūnui ar kuriai nors konkrečiai sričiai ir pasilepinkite atpalaiduojančiu, raminančiu arba tonizuojančiu masažu su eteriniu aliejumi. Ant kūno visi eteriniai aliejai tepami tik atskiesti! Skiedimui namų sąlygomis geriausiai naudoti riebalinį – pirmo šalto spaudimo alyvuogių aliejų.
Eteriniams aliejams galioja taisyklė – mažiau yra geriau.
Pasimėgaukite SPA, voniomis ir masažais, su mūsų kruopščiai atrinktais eteriniais aliejais.
Ingredients: Abies Sibirica needle Oil, Limonene*
*Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai.
Viso grūdo traškios kvietinės duonutės – tai puikus ir sotus duoninis užkandis išalkus. Gardintos saulėgrąžų, linų, sezamo, aguonų sėklomis, kurios duonutėms suteikia savitą skonį. Skanu su užtepėlėmis arba kaip priedas prie salotų, sriubos. Be mielių. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Turi daug skaidulinių medžiagų.
Viso grūdo kvietiniai miltai, malami tik iš rinktinių grūdų. Malimo metu sėlenos bei grūdo gemalai nenusijojami, todėl yra skaidulų, B grupės vitaminų, mineralų bei antioksidantų šaltinis. Viso grūdo kvietinių miltai kepiniams sėlenos suteikia turtingą tekstūrą, geresnį kilimą, naują skonį ir sotumą.
Viso grūdo miltų lazdelės - puikus užkandis. Lazdelės su česnakais idealiai tinka prie sriubos ar šviežių daržovių lėkštės. Nepakeičiamos su įvairiais užtepais prie gėrimo taurės. Tai tikras išsigelbėjimas, kai reikia greito ir sveiko užkandžio, užsukus netikėtiems svečiams, vaikučiams pagraužti.
Viso grūdo miltų lazdelės su česnakais pažymėtos simboliu „Rakto skylutė“, nes jose mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, išsaugota daugiau maistinių skaidulų.
Viso grūdo miltų lazdelės - puikus užkandis. Lazdelės su sėklomis idealiai tinka prie sriubos ar šviežių daržovių lėkštės. Nepakeičiamos su įvairiais užtepais prie gėrimo taurės. Tai tikras išsigelbėjimas, kai reikia greito ir sveiko užkandžio, užsukus netikėtiems svečiams, vaikučiams pagraužti.
Viso grūdo miltų lazdelės su sėklomis pažymėtos simboliu „Rakto skylutė“, nes jose mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, išsaugota daugiau maistinių skaidulų.
Viso grūdo miltų lazdelės – puikus užkandis. Lazdelės su prieskoninėmis daržovėmis idealiai tinka prie sriubos ar šviežių daržovių lėkštės. Nepakeičiamos su įvairiais užtepais prie gėrimo taurės. Tai tikras išsigelbėjimas, kai reikia greito ir sveiko užkandžio užsukus netikėtiems svečiams.
Viso grūdo miltų lazdelės su svogūnais, krapais ir petražolėmis pažymėtos simboliu „Rakto skylutė“, nes jose mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, išsaugota daugiau maistinių skaidulų.
Viso grūdo ruginė duona pažymėta simboliu „Rakto skylutė“, nes joje mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, išsaugota daugiau maistinių skaidulų.
Sudedamosios dalys: viso grūdoRUGINIAI miltai (57%), vanduo, RUGINIS raugas (viso grūdo RUGINIAI miltai, vanduo), medus, kmynų sėklos, valgomoji joduota druska, RUGIŲ sėlenos, rapsų aliejus.
Gali būti pieno, kiaušinių, sezamo sėklų pėdsakų.Ruginių miltų kilmės šalis- Lietuva.100g produkto maistingumo deklaracija: energinė vertė 1022kJ/242kcal; riebalai- 1,0g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių- 0,1g; angliavandeniai- 47g, iš kurių cukrų- 5,0g; skaidulinės medžiagos- 11g; baltymai- 6,2g; druska- 1,0g.
Rugiai nuo senų senovės buvo plačiausiai auginama ir visoje Lietuvoje gerai deranti kultūra, todėl be juodos ruginės duonos nė viena šeima neišsiversdavo. Maža to, tamsi ruginė duona yra tradicinis lietuvių kepinių etalonas, kuris ne tik pasižymi puikiu skoniu, bet ir yra be galo naudingas.
Mūsų tikslas: išsaugoti tikrą lietuviškos tamsios ruginės duonos kokybę ir skonį, kuriuo galėtų mėgautis ne tik mūsų vaikaičiai bei provaikaičiai, bet ir kitataučiai.
“Rūgpienių kaimo” duona yra kepama pagal autentišką receptūrą, kurią paveldėjome iš savo protėvių. „Rūgpienių kaimo“ duona kepama tik iš kruopščiai atrinktų žaliavų: mūsų pačių maltų viso grūdo rupių ruginių miltų, raugo, medaus, druskos, vandens, kmynų.
Gira – lietuvių tradicinis, pamėgtas nealkoholinis gėrimas iš viso grūdo bemielės ruginės duonos skrudintų džiūvėsių. Ji nėra saldi, todėl gerai malšina troškulį.
Naminės duonos gira 1l buteliuose - pasterizuotas produktas.
Sudedamosios dalys: vanduo, ruginės duonos džiūvėsiai, cukrus, mielės.
Laikyti 0-25o C temperatūroje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Rekomenduojama vartoti atšaldytą.
Galimos natūralios kilmės nuosėdos.
Viso grūdo ruginius miltus, malame tik iš rinktinių grūdų. Rupaus malimo miltai yra turtingi natūraliomis skaidulinėmis medžiagomis - sėlenomis. Tokiu būdu sumalti viso grūdo ruginiai miltai ne tik pasižymi puikiomis skonio savybėmis, bet savo sudėtyje turi išsaugoję visus vitaminus ir mineralus. Iš šių miltų yra kepama mūsų viso grūdo ruginė duona ir kiti ruginių miltų skanumynai.