Visos teisės priklauso
Vertiname jūsų privatumą
Naudojame slapukus, kad užtikrinti geriausią jūsų naršymo patirtį, teiki asmeninius pasiūlymus arba turinį, bei analizuoti srautą. Paspaudę mygtuką "Sutikti su visais" sutinkate su mūsų slapukų naudojimo politika.
Slapukus naudojame, kad padėtume jums efektyviai naršyti ir atlikti tam tikras funkcijas. Išsamią informaciją apie visus slapukus rasite žemiau, kiekvienoje sutikimo kategorijoje.
Slapukai, priskirti kategorijai „būtini“, saugomi jūsų naršyklėje, nes jie yra būtini norint įgalinti pagrindines svetainės funkcijas....
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Nerodyti sausainukų
Norint įgalinti pagrindines šios svetainės funkcijas, pvz., saugaus prisijungimo teikimą arba sutikimo nuostatų derinimą, būtini slapukai. Šiuose slapukuose nesaugomi jokie asmens identifikavimo duomenys.
Nerodyti sausainukų
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Nerodyti sausainukų
Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Nerodyti sausainukų
Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.
Nerodyti sausainukų
€2.31
Sudedamosios dalys: paprastųjų kmynų (Carum carvi L.) sėklos – 100 %
Kilmės šalis – Lietuva.
Salierinių (Apiaceae) šeimos dvimetis arba daugiametis žolinis augalas. Išdžiūvę vaisiai stipriai aromatingi, karčiai deginantys. Vaisiuose susikaupia 3-7% eterinio aliejaus, kurio svarbiausios sudėtinės dalys yra karvonas (iki 60%) ir limonenas (iki 40%). Be to, juose yra 14-22 % riebalų, 20-30 % baltymų, rauginių medžiagų, flavonoidų kvercitino ir kemferolio, sakų, pigmentų.
Arbatos gaminamos iš pačios įmonės išaugintų arba natūraliose augimvietėse surinktų vaistingųjų augalų. Jie kruopščiai perrenkami ir džiovinami įmonės džiovykloje. Sudžiovinta žaliava atskiriama nuo stiebų, susmulkinama ir prieš pat fasavimą nusijojama, kad vaistažolių arbatos kuo ilgiau išliktų aromatingos ir šviežios. Šį kruopštų procesą, kuriame yra daug rankų darbo, vykdo tik mūsų įmonės darbuotojai, atsakingai tikrinantys, kad ant vartotojų stalo patektų tik aukščiausios kokybės produktas.
Visos natūraliai gamtoje augančios ar ūkiuose išaugintos vaistažolės sukaupia įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, todėl jos nuo neatmenamų laikų naudojamos gydymo tikslais.
Medicinoje augalo vaisių užpilas vartojamas nuo įvairių žarnyno sutrikimų. Jis slopina rūgimo procesus virškinamajame trakte ir mažina vidurių pūtimą, atpalaiduoja lygiųjų raumenų spazmus (žarnyno, tulžies pūslės, gimdos, šlapimo takų). Liaudies medicinoje kmyno vaisiai vartojami apetitui žadinti.
Kmyno vaisių, kaip prieskonio, dedama į duonos, pyrago gaminius, įvairius patiekalus, rauginamus kopūstus, giras, kitus nealkoholinius gėrimus.
Rekomenduojame tradicinius arbatų plikymo receptus, kad per skonį ir kvapą kuo geriau pajaustumėte „Mėtinio gyvenimo“ lėtos ir ramios tėkmės malonumą.
Arbatų ruošimo būdai:
Plikymas. Keraminį arba stiklinį indelį išskalaujame verdančiu vandeniu. Į sietelį (geriau naudoti specialų keraminį puodelį su plikymo indeliu) įpilame 1 arbatinį šaukštelį žolelių ir užpilame viena stikline (250 ml) verdančio vandens. Uždengiame ir paliekame 5–10 min., kol augalo veikliosios medžiagos prisotins vandenį. O karštą vasaros dieną puikiai atgaivins šalta žolelių arbata su gabalėliu ledo.
Arbatai plikyti tinka ir termosas. Geriau naudoti termosą su stikliniu veidrodiniu vidumi. Į termosą įberiame 2 valgomuosius šaukštus vaistažolių, užpilame 1–1,5 l verdančio vandens ir sandariai uždarome. Užpilą patartina suvartoti per dieną.
Naudotos literatūros sąrašas:
1. Butkus, V., et. al. Mažieji miško turtai. Vilnius: Mokslas 1987.
2. Čekauskaitė, L. Gamtos vaistinėlė. Kaunas: Spindulys, 2003.
3. Kaunienė, V.; Kaunas, E. Vaistingieji augalai. Žinynas. Kaunas: Varpas, 1991.
4. Obelevičius, K; Petkevičiūtė, S; E. Šeinauskienė, E. Prieskoninių augalų ir jų vartojimo žinynas. Kaunas: Lututė, 2011.
5. Ragažinskienė, O.; Rimkienė, S.; Sasnauskas, V. Vaistinių augalų enciklopedija. Kaunas: Lututė, 2005.
Svoris | 0.114 kg |
---|
You must be logged in to post a review.
€2.75
Visos teisės priklauso
Atsiliepimai
There are no reviews yet.